Laden Evenementen
11
januari

Vrijdagavond Live | PopBingo met Hank van Bosstraten

11 januari van 20:00
  • Dit event is voorbij.

Vrijdagavond Live | PopBingo met Hank van Bosstraten

11 januari 2019

Voel jij je lucky in 2019 dan moet je zeker meedoen met de altijd gezellige PopBingo

Al ruim 5 jaar – waaronder zelfs een maand lang in de zomer in de Zuid-Franse Midi-Pyrénées –  verzorgt Hank van Bosstraten door Nederland heen een gezellig en hilarisch avondje uit met de popbingo!

Wat dat is? Dit spel is gebaseerd op de welbekende bingo (of zoals ze het in het zuiden zeggen: kienen). De spelregels zijn simpel. Elke speler heeft een kaart voor zich met verschillende getallen. De bingomaster (ik dus) heeft een bingospel, het rad met de genummerde balletjes. At random valt daar eentje uit en als het nummer erop correspondeert met eentje op je kaart, vink je die af. Vervolgens win je een prijs als je 1 rijtje vol hebt (horizontaal, verticaal of diagonaal), vervolgens twee rijtjes en tenslotte een volle kaart.

Het verschil met de popbingo is dat er op je kaart geen nummers staan, maar namen van zangers, zangeressen of bands. De nummers op de balletjes corresponderen met de tracks die ik in mijn afspeellijst op mijn laptop heb. Wanneer er een balletje valt, laat ik het begin van die track horen. Als je weet wie je hoort en die naam staat op je kaart, vink je die dus af. Enzovoorts.

Bij een valse bingo moet die speler een liedje zingen. Dat gebeurt door een getal te kiezen tussen de 1 en 14. Dat getal correspondeert weer met een karaokeversie op mijn laptop, dus je hebt altijd de muziek en de tekst bij de hand.

Een nieuwe regel is de shoot out. Dat vindt plaats, wanneer er meerdere goede bingo’s tegelijkertijd zijn. Die spelers komen dan naar voren. Ik laat vervolgens steeds de tune horen van een bekend tv-programma van toen of nu. Vaak wordt de zaal verdeelt in net zoveel delen als het aantal shoot outers. De zaal mag dan “hun” spelers helpen door keihard het volgens hun goede antwoord te roepen, wat uiteindelijk de hilariteit verhoogt. Maar het is de shoot outer die het antwoord moet geven. Degene van de shoot out-spelers die als eerste drie titels goed weet te raden, wint dan de prijs van die ronde.

Elk bingospel heeft 60 tracks en duurt dan ook gemiddeld iets langer dan een uur en heeft dus in totaal drie prijzen. Op deze avond spelen we twee keer de bingo, onderbroken door een pauze.

Het mooie van de popbingo is dat het een combinatie is van kennis en geluk. Je kunt wel heel veel weten van muziek, maar het is maar de vraag welk balletje er valt. Doordat alle nummers superbeken zijn (ga uit van wat er in de Top 2000 staat) is het een feest der herkenning en meezingen verhoogt alleen maar de gezelligheid. De te winnen prijzen weerspiegelen dat door hun hoge mate van cryptische hilariteit.

DOE JE MEE?
Een bingokaart kost € 4,00  of € 10,00 voor drie stuks. Er is in principe geen limiet in hoeveel kaarten je voor jezelf wilt hebben.

Je hoeft je van te voren niet op te geven! Kom binnen, koop een bingokaart en draaien met die ballen……

Wanneer en waar

PopBingo
Datum: 11 januari 2019
Deuren open: 20.00 uur
Start Bingo: 21.00 uur
Ingang: Theatercafe de Huiskamer aan het Raphaelpad.

Details

Datum: 11 januari
Tijd: 20:00
Evenement Categorie:

Locatie

Adres:
Wilhelminasingel 10b
Weert, Limburg 6001GT Nederland
+ Google Maps
Telefoon: 0495 769 128