Laden Evenementen
09
november

Saxofonist Werner Janssen en JazzMinded!

9 november 2019 van 20:30 tot 22:00Gratis
  • Dit event is voorbij.

Werner Janssen en JazzMinded!

9 november 2019

Die tweede zaterdag van november trappen we ’s middags om 14u af met een acht saxofonisten en fluitisten zich vooraf als spelende deelnemer al hadden aangemeld. Onder leiding van Werner Janssen gaan zij ieder een muziekstuk uitdiepen met nadruk op de aanpak van een improvisatie.

Vanaf 20:30 uur is het showtime. Werner Janssen en JazzMinded! verzorgen een avondvullend programma met de optredens van de acht deelnemers als rode draad en een collectieve jam als klapstuk.

Naast de 8 deelnemers is de masterclass voor iedereen die geinteresseerd is gratis toegankelijk!

Over Werner Janssen

De Limburgse saxofonist Werner Janssen woont al jaren in Amsterdam en treedt regelmatig op met het Metropole Orkest. Verder is hij ook bekend als begeleider van Tania Kross en Ellen ten Damme. Als afgestudeerd wiskundig-ingenieur vertaalde Werner de theorie achter het improviseren naar de praktijk. Hij schreef daarover de boeken Bewust improviseren en Improviseren doe je zo! Daarnaast richtte hij ImproCircle op, een reeks van meer dan 100 YouTube-filmpjes over praktische aspecten van het improviseren.

Over JazzMinded!

Sinds 2002 een vaste naam in de Midden-Limburgse jazzscène. Het orkest bestaat uit een mix van ervaren amateur- en professionele muzikanten. Bert Peeters (piano), Jan van Dooren (bas), Patrick Eijdems (drums) en Lennard Gilissen (sax en percussie) maken toegankelijke muzikale improvisaties in verschillende stijlen, met een vleugje latin en pop. In het verleden organiseerde JazzMinded! masterclasses met Erik Vloeimans, Bert Boeren, Martin Verdonk, Shaunette Hildebrand en Lucas van Merwijk.

Wanneer en waar

Deuren open: 20.00 uur
Concert: 20.30 uur
Theatercafe de Huiskamer

Details

Datum: 9 november 2019
Tijd: 20:30 tot 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Adres:
Wilhelminasingel 10b
Weert, Limburg 6001GT Nederland
+ Google Maps
Telefoon: 0495 769 128