Laden Evenementen
28
maart

Politiekcafe met Lilian Ploumen

28 maart van 15:00 tot 17:00geannuleerd
  • Dit event is voorbij.

Politiekcafe met Lilian Ploumen

28 maart 2020

Gezien de huidige ontwikkelingen en de daaruit voortvloeiende maatregelen welke gisteren 12 maart zijn verkondigd, hebben wij besloten om tot en met 31 maart gesloten te zijn en alle activiteiten te annuleren.

Lilianne Ploumen (58), lid van de Tweede Kamerfractie van de PvdA en oud-minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, is op zaterdag  28 maart te gast tijdens het eerste Politiek Café in Theater de Huiskamer, Wilhelminasingel 10b in Weert.

Aanvang: 15.00 uur.

De toegang is gratis.

 

Programma:

15.00 uur: Welkomstwoord door José Meijer, voorzitter PvdA afdeling Weert;

15.05 uur  Kort interview met Lilianne Ploumen

15.20 uur: spreekbeurt Lilianne Ploumen over ‘de nationale en internationale actualiteit’.

16.00 uur: vragen/discussie met publiek

17.00 uur: nazit.

 

Over Lilianne Ploumen

Lilianne Ploumen is een Nederlandse politica en lid van de Partij van de Arbeid. Ze is geboren in Maastricht in 1962 en woont thans in Amsterdam (Nieuw West).

Sinds 23 maart 2017 is zij lid van de Tweede Kamer, met in haar portefeuille ‘Buitenlandse Zaken en Gezondheidszorg’.

Lilianne Ploumen heeft diverse functies bekleed, zowel binnen- als buiten de PvdA. Zo werd ze in 2004 benoemd tot directeur van de ontwikkelingsorganisatie Cordaid, lid van de directieraad van Stop Aids Now! en was zij vice-voorzitter van de Evert Vermeer Stichting, de internationale afdeling van de PvdA. Van 2007 tot 2011 bekleedde zij de functie van partijvoorzitter van de PvdA. . Van 5 november 2012 tot 26 oktober 2017 was Ploumen minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking in het kabinet-Rutte II.

She Decides

Na de verkiezing van Donald Trump als president van de Verenigde Staten, richtte Ploumen, als minister, begin 2017 het steunfonds ‘She Decides’ op. Dit is een internationaal fonds voor veilige abortussen, seksuele voorlichting en kraamzorg in arme landen en werd gelanceerd als antwoord op de verwachte effecten van de herinvoering door Trump van de Mexico City Policy (ook wel Global Gag Rule); een maatregel die verbiedt dat Amerikaanse overheidsgelden door organisaties worden gebruikt om wereldwijd abortussen uit te voeren. Zowel nationaal als internationaal kreeg de oprichting van het fonds veel steun.

Op 2 maart 2017 vond er in Brussel een internationale conferentie plaats waarop 181 miljoen euro bijeengebracht werd. Het kabinet-Rutte II steunde dit fonds met 10 miljoen euro.

Onderscheidingen

2017: Pauselijk commandeur in de Orde van Sint-Gregorius de Grote (2017). Hierover ontstond in behoudend rooms-katholieke kring de nodige onrust.

2017: Meest invloedrijke vrouw van Nederland in de categorie goede doelen in de Opzij Top 100 van het feministische maandblad Opzij.

2018: Aletta Jacobsprijs

2018: Meest invloedrijke vrouw van Nederland in de categorie politiek in de Opzij Top 100 van het feministische maandblad Opzij.

Lilianne Ploumen: ’Je bent niet méér, maar zeker niet minder dan een ander’ hield mijn moeder me voor. Een goede raad voor de dochter van de melkboer en opgroeit in het standenbewuste Maastricht. Goed je best doen op school was de opdracht die ik van thuis meekreeg – want dat was onze weg naar een goede baan. Ik was het eerste meisje in onze familie dat naar de universiteit ging. Je eigen ervaring kun je niet zomaar op het leven van anderen plakken, maar ik weet wel dat Nederland het land is waarin je die kansen krijgt . Een land waar je toekomst telt en niet je afkomst. En dat is helaas niet meer zo vanzelfsprekend als het was. Ik houd ook van Nederland omdat we verder durven te kijken, over de grenzen heen. Want wat we voor ons zelf wensen dat wensen we ook voor anderen…’

Wanneer en waar

datum: 28 maart
Tijd: 15 – 17uur
Entree: Gratis

Details

Datum: 28 maart
Tijd: 15:00 tot 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Adres:
Wilhelminasingel 10b
Weert, Limburg 6001GT Nederland
+ Google Maps
Telefoon: 0495 769 128