Laden Evenementen
02
november

Philips van Horne | Gastlezing | Oud Leerling Adriana Esmeijer

2 november 2018 van 19:30 tot 21:30€5
  • Dit event is voorbij.

Philips van Horne | Gastlezing | Oud Leerling Adriana Esmeijer

2 november 2018

Serie van zes lezingen van oud-leerlingen in Theater De Huiskamer

Bijzonder trots is de jubileumcommissie op de serie lezingen en presentaties van oud-leerlingen in Theater de Huiskamer.

Een werkgroep o.l.v. Leon Smeets heeft een zevental oud-leerlingen gevraagd om ´iets te vertellen over hun loopbaan, over gemaakte keuzes, over beslissende momenten in hun leven, over geluk en toeval, over inspirerende mensen in hun omgeving en uiteraard over hun beroep’.

Na elke lezing is er uitgebreid de mogelijkheid om vragen te stellen en/of te discussiëren.

Na afloop is er in het Theatercafé een gezellige nazit met livemuziek van talentvolle oud-leerlingen.

Saillant detail: de bijeenkomsten worden gehouden op een bijzondere ‘Philips van Horne’ locatie: Theater ‘De Huiskamer’. Theater de Huiskamer is een nieuwe culturele ontmoetingsplaats in Weert en is gevestigd in het voormalige schoolgebouw van Hoogh Weert aan de Wilhelminasingel.

Kaartjes à € 5,-:

Binnenkort kunt u hiervoor uw tickets bestellen. Houd de website in de gaten!

Adriana Esmeijer

Adriana Esmeijer (Rotterdam, 1966) groeide op in Maarheeze. Na de basisschool (de Mariaschool) ging zij in 1978 naar de Philips van Horne Scholengemeenschap in Weert, waar zij in 1984 haar VWO-diploma behaalde. Vervolgens studeerde zij van 1984-1987 Journalistiek & Voorlichting aan de Academie voor Journalistiek in Tilburg. Zij vervolgde haar opleiding met een studie Taal- en Literatuurwetenschappen aan de Faculteit der Letteren van de Universiteit van Tilburg. Daar studeerde zij in 1992 cum laude af. In 1999 promoveerde zij aan de Vrije Universiteit Amsterdam op het proefschrift Sluiswachters in de wetenschapscommunicatie. Selectieprocessen bij het populariseren van (alfa)onderzoek.
Ze begon haar loopbaan als freelance tekstschrijver, bureau- en eindredacteur voor diverse media, profit-en non-profitorganisaties. In 1992 werd zij aan de Vrije Universiteit Amsterdam benoemd tot wetenschapsvoorlichter. Vanaf 1997 was zij werkzaam als hoofd Interne en Externe Betrekkingen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.
Prins Bernhard Cultuurfonds
Sinds 2001 is zij directeur van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Het Prins Bernhard Cultuurfonds stimuleert cultuur, natuur en wetenschap in Nederland met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen. Sinds de oprichting in 1940 kan het fonds met inkomsten uit actieve fondsenwerving en loterijen jaarlijks talrijke projecten en personen ondersteunen (ca. 3800 toekenningen in 2017 met een totaalbudget van ruim € 36,5 miljoen). Om initiatiefnemers optimaal te bedienen kent het Cultuurfonds naast het hoofdkantoor aan de Herengracht in Amsterdam 12 provinciale afdelingen en een zusterorganisatie in het Caribisch gebied. Door bij te dragen aan internationale activiteiten bevordert het fonds ook de diversiteit van de Europese cultuur. Bovendien treedt het Cultuurfonds op als intermediair voor het mecenaat: zo hebben particulieren, stichtingen en bedrijven die de genoemde (en aanpalende) werkterreinen een warm hart toedragen de besteding van ruim 400 Cultuurfondsen op Naam aan het fonds toevertrouwd.
Adriana Esmeijer is tevens actief als lid van het bestuur van onder andere het Goede Doelen Platform, de Stichting Aanwending Loterijgelden Nederland, het Blockbusterfonds en The Hague Club (netwerk van grote Europese vermogensfondsen). Ook is zij lid van de Raad van Toezicht van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten en van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Voorts is zij o.a. lid van het Comité van Aanbeveling Nederlandse Taalunie & Internationale Vereniging voor Neerlandistiek en van het Comité van Aanbeveling van de Governance Code Cultuur.
In 2009 en 2011 is zij door het Maandblad OPZIJ uitgeroepen tot ‘Meest invloedrijke Vrouw in de Goede Doelen-sector’ in de Opzij ‘TOP 100. In 2015 werd zij door Z.M. Koning Willem-Alexander benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Bovendien werd ze in de periode 2014-2017 uitgeroepen tot de top 10 van invloedrijkste personen in de filantropie.

Wanneer en waar

Datum: 2 november 2018
Inloop: 19.30
Aanvang lezing: 20.00 uur
Waar: Theaterzaal (Ingang Theatercafe)
Entree: 5 euro

Let op! De lezing is op de 1e verdieping van Theater de Huiskamer. Er is geen lift aanwezig.

Details

Datum: 2 november 2018
Tijd: 19:30 tot 21:30
Prijs: €5
Evenement Categorie:

Locatie

Adres:
Wilhelminasingel 10b
Weert, Limburg 6001GT Nederland
+ Google Maps
Telefoon: 0495 769 128