Laden Evenementen
07
augustus

Limburgfestival | voorstelling Post van De Wenkbrauwerij

7 augustus van 15:00 tot 16:30Kaarten verkrijgbaar via: Limburgfestival (bestellen)
  • Dit event is voorbij.

Limburgfestival | voorstelling Post van De Wenkbrauwerij

7 augustus 2019

De Wenkbrauwerij – Post

 

Ief Postino ging op zoek naar authentieke verhalen en anekdotes van Limburgers en hun kennissen, familie, oude geliefden en schoolvrienden die ze in Italië achterlieten. In 2016 was het immers 70 jaar geleden dat de eerste Italiaanse migranten aankwamen in Limburg, om er te werken in de steenkoolmijnen. De Limburgers schreven brieven die Ief Postino persoonlijk ophaalde en in Italië afleverde met zijn Piaggio Ape.Na zijn reis bracht Ief Postino Italianen, Limburgers, Limburgse Italianen en Italiaanse Limburgers samen op een groot volksfeest. Maar daar bleef het niet bij. Ief schreef zijn ervaringen neer in een boek én maakte er een voorstelling van.

In 2018 werd “Ief Postino” bekroond met de Europese prijs voor Cultureel Erfgoed – Europa Nostra Award. Het project bemachtigde ook een plaats op de shortlist voor de Heritage in Motion Awards 2018.

“In tijden van snelle communicatie bracht Ief Postino ook een ode aan de traagheid en de intimiteit van de brief, persoonlijk afgeleverd. En net de keuze voor de traditionele brief, maakt er een interactief én vernieuwend project van. Via persoonlijke verhalen van de correspondenten en de belevenissen van Ief Postino kon een heel breed publiek op een unieke manier kennismaken met de migratie die 70 jaar geleden op gang kwam.”, aldus gedeputeerde van Erfgoed, Cultuur en Toerisme Igor Philtjens.

In “Post!” komt Ief Postino vertellen over brieven als communicatiemiddel, over ontmoetingen met de briefschrijvers en –ontvangers, maar ook over gemis, heimwee en de nood aan traagheid. Ief staat samen met het publiek ook stil bij hoe we vandaag communiceren en vermengt persoonlijke verhalen in de voorstelling. Aan bod komen Limburg, Italië, post, brieven schrijven, de jaren ’60, heimwee, vriendschappen,…

Voorstelling van en met Ief Gilis en Steven Wouters

Dit is een initiatief van het limburgfestival. Bijzonder theater op bijzondere locaties in Midden-Limburg

Wanneer en waar

Theater de Huiskamer
Datum: 7 augustus 2019
Tijd: 15.00 uur
Deuren open: 14.00 uur

Let op!
Tickets voor deze voorstelling kunt u boeken via de site van het limburgfestival.
Klik hier om naar de pagina te gaan.

Details

Datum: 7 augustus
Tijd: 15:00 tot 16:30
Evenement Categorie:

Locatie

Adres:
Wilhelminasingel 10b
Weert, Limburg 6001GT Nederland
+ Google Maps
Telefoon: 0495 769 128