Laden Evenementen
20
april

JW ROY / A Room Full Of Strangers

20 april 2018 van 20:30 tot 22:30€20
  • Dit event is voorbij.

JW ROY / A Room Full Of Strangers

20 april 2018

Een Americana muziekvoorstelling over vreemde situaties en paradijsvogels

JW Roy treedt op met zijn band The Royal Family en vertelt verhalen zoals alleen JW Roy dat kan: met passie, innemend maar overtuigend en humoristisch. Na het succesvolle Dry Goods and Groceries (cd/boek/tour), is JW Roy per februari 2018 terug met een splinternieuw album en muziektheater programma.

Iedereen herkent het wel: het bekende gevoel van een onbekende situatie. Je loopt een ruimte binnen en je kent er niemand. Je voelt de vervreemding, het ongemak, of voelt het nu juist spannend? Het overvalt je op je werk, op een treinstation, in de kroeg, op een feest waar je niemand kent, vroeger op school toen je een spreekbeurt hield en soms zelfs thuis wanneer je je realiseert dat de liefde niet meer past omdat je van elkaar vervreemd bent. Maar is het ongemak om te buigen naar iets positiefs? Iets nieuws?

Elk optreden staat JW Roy weer in ’a room full of strangers’.

JW Roy zingt over zijn eigen leven, maar ook over dat van anderen die dichtbij hem staan en situaties die hem opvallen. Hij bezingt het mooie, het buitengewone. Maar ook over de vreemde vogels in zijn leven, van de maatschappij en van zijn genre: de Americana, country en roots-muziek. Want zeg nou zelf, wat is een wereld zonder paradijsvogels?

JW is zich bewust van tegenstellingen in zichzelf. Zo kan hij niet goed functioneren in een grote groep, maar speelt hij wel graag voor een publiek in het theater. Is hij waarschijnlijk de enige Brabander die voor Ajax juicht, maar gaat die zachte ’G’ er absoluut niet uit. Hij lijkt conservatief maar is wel verdomde nieuwsgierig. Ook hij heeft wel eens angst voor het onbekende, maar tegelijkertijd een enorme honger naar nieuwe dingen. Hij voelt zich anders. Soms is dat fijn, soms is dat heel onprettig.

So, don’t be a stranger, kom kijken, kom luisteren en als je wil, kom vertellen!

The Royal Family

Judith Renkema; bas, zang

Roel Spanjers; toetsen, zang

Cok van Vuuren; gitaren

Rob Wijtman; drums

Wanneer en waar

Jw Roy / A Room full of strangers

Datum: 20 april 2018
Inloop: 19.30 uur
Aanvang Show: 20.30 uur
Entree: 20 euro
Ingang: Raphaelpad

Nieuwtjes

Op nummer 1 in Euroamericana Charts
JW’s nieuwe albuM A Room Full Of Strangers staat de hele maand november op nummer 1 in de belangrijkste Americana hitlijst van Europa, de Euroamericana Chart.
http://www.euroamericanachart.eu link naar bericht op Facebook.

Aftermovie Effenaarshow online
De after movie van de uitverkochte show in de Eindhovense Effenaar staat online.
link naar bericht op Facebook
link naar YouTube

Volkskrant-review: 4 sterren
Een prachtige review in De Volkskrant, maar liefst 4 sterren. Volkskrant noemt JW de hoogwaardigheidsbekleder van de NederAmericana!
link naar bericht op Facebook.

Details

Datum: 20 april 2018
Tijd: 20:30 tot 22:30
Prijs: €20
Evenement Categorie:

Locatie

Adres:
Wilhelminasingel 10b
Weert, Limburg 6001GT Nederland
+ Google Maps
Telefoon: 0495 769 128