Laden Evenementen
08
augustus

Club Classique – Muzikale Roadtrip La Boheme – Limburg Festival

8 augustus 2018 van 20:00 tot 21:30€ 10Kaarten verkrijgbaar via: Limburg Festival (bestellen)
  • Dit event is voorbij.

Club Classique – Muzikale Roadtrip La Boheme

8 augustus 2018

And now for something complettly differtent … Roadtrip La Boheme van Club Classique.Tijdens een muzikale roadtrip combineert het strijkkwartet van Club Classique beelden uit hun gloednieuwe serie Roadtrip la Bohème met live muziek. De mooiste aria’s gecombineerd met meeslepende filmbeelden. De musici van Club Classique worden vergezeld door opkomende sterren in operaland: afwisselend per voorstelling de sopranen Laetitia Gerards en Jeannette van Schaik. Zij treden op in bijvoorbeeld het Concertgebouw. Noem dat maar niets ….

Roadtrip la Bohème is een serie van filmmaker Gijs Besseling. Een reis langs plaatsen waar operacomponist Giacomo Puccini heeft gewoond en gecomponeerd. In negen afleveringen wordt verteld over het avontuurlijke leven van deze Maestro. De hoofdpersonen in de documentaire, cellist Leonard Besseling en journaliste Nina Schuttert, maken in een camper een rondreis langs plaatsen die leven en werk van Puccini markeren. Leonard is de kenner, de in Bologna woonachtige Nina de liefhebber, die ons in vloeiende tweetaligheid bijstaat.

Het maken van de serie Roadtrip la Bohème was voor de broers Besseling een droom die werkelijkheid werd. Gedreven door idealisme, stelde filmmaker Gijs een crew samen die pro deo aan het project deelnam, en kreeg hij het dankzij een succesvolle crowdfunding voor elkaar de reis naar Italië daadwerkelijk gestalte te geven

Wanneer en waar

Tickets voor deze voorstellingen kunt u bestellingen via het Limburg Festival. Via deze link komt u op de site.

Details

Datum: 8 augustus 2018
Tijd: 20:00 tot 21:30
Evenement Categorie:

Locatie

Adres:
Wilhelminasingel 10b
Weert, Limburg 6001GT Nederland
+ Google Maps
Telefoon: 0495 769 128