Over

De Huiskamer hèt culturele hart in de binnenstad

De Huiskamer is een plek voor creativiteit, muziek en ontmoetingen. Het culturele hart in de binnenstad waar iedere bezoeker zich thuis voelt. Deze voormalige kleuterschool gebouwd in 1928 heeft na de verbouwing in 2015 niet aan haar karakteristieke kwaliteit ingeboet.
Met de komst van een Theater en een sfeervol café heeft dit prachtige gebouw een culturele bestemming gekregen.
De Huiskamer biedt een gevarieerd en interessant cultureel programma voor iedereen van jong tot oud! De Huiskamer is daarmee een plek voor creativiteit, muziek en ontmoetingen Het culturele en groene hart in de binnenstad waar iedere bezoeker zich thuis voelt.
Met uiteenlopende activiteiten zoals amateur en professionele cabaretvoorstellingen dansavonden, What Da F..pubquiz-avonden, LIVE muziek, Masterclasses en Jamsessies is De Huiskamer niet meer weg te denken uit Weert.

In het café bent u elk weekend welkom voor een lunch of borrel.

Naast deze culturele invulling biedt De Huiskamer diverse ruimtes aan voor oa vergaderingen, diners, workshops, netwerkbijeenkomsten, evenementen, congressen of personeelsfeesten.


Maar De Huiskamer huisvest nog meer creatievelingen, namelijk:

Gilde Leerlab
Met de start van dit schooljaar 2020-2021 het Gilde Leerlab geopend. Studenten van Gilde Opleidingen gaan aan de slag met het echte werk. Het Gilde Leerlab is een initiatief van het Gilde Innovatielab dat ontstaan is tijdens verschillende ophaalrondes binnen Gilde Opleidingen. Doel van het Gilde Leerlab is het creëren van verbindingen. Verbindingen tussen studenten en authentieke leersituaties, tussen studenten van verschillende opleidingen en tussen studenten en lokale ondernemers. Dit met tot doel het Leerlab te verankeren in de Weerter binnenstad als verbinder: een ontmoetingsplek voor bewoners en bezoekers van de stad Weert en als vertrouwde partner voor lokale ondernemers.

Wil je meer weten? Kom op de koffie!

Instagram: @gildeinnovatielab
Mail: leerlab@rocgilde.nl

 

Beleef Weert Media
Persfotografie, schrijven van teksten, journalistiek, videoregistratie, beheren online (social) media, exploitatie van regionale nieuwswebsites.

Collabros
Collabros zorgt ervoor dat het gebeurt. Geleid door de hiphopcultuur gedurende meer dan 20 jaar is het de taak om geweldige talenten en gepassioneerde gemeenschappen te coachen, creëren, raadplegen en samenwerken. Tegenwoordig helpt dit bureau merken, steden en culturele organisaties om het heden en verleden van straatcultuur te begrijpen en te waarderen.
website: Collabros.nl
Facebook: Collabros