Wim Daniëls

Wim Daniëls (1954, Aarle-Rixtel) houdt een informatieve en toch ook vermakelijke lezing over de geschiedenis van de Nederlandse taal en onze achternamen. Sinds wanneer bestaat het Nederlands eigenlijk? En sinds wanneer hebben mensen een achternaam? En hoe hebben de taal en de naamgeving zich ontwikkeld? Waar zijn al onze woorden vandaan gekomen? Hoe zijn we aan spellingregels gekomen? Wie heeft onze achternamen uiteindelijk vastgelegd? Wim Daniëls beantwoordt al deze vragen in een voordracht, waarin ook een pauze zit.

Wim Daniëls schreef meer dan honderd boeken, over uiteenlopende onderwerpen. Zijn laatste boek gaat over de geschiedenis van de vrije tijd en heet ‘Op vakantie!’. Hij treedt ook op in de theaters met theatercolleges en cabaretvoorstellingen en presenteert programma’s op tv, zoals ‘Het dorp’ (samen met Huub Stapel) en ‘Nederland op film’.

Voor onze voorstellingen heeft u een coronatoegangsbewijs nodig. Het is dan niet nodig om 1,5 meter afstand te houden. Een coronatoegangsbewijs is:
– een negatieve testuitslag;
– een vaccinatiebewijs;
– of een bewijs dat u bent hersteld van corona.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar
Deel dit evenement met je vrienden
Event Details