VPRO tegenlicht – Stem van de natuur

donderdag | 6 april | 19.30u |gratis toegang

Wij mensen zijn slim, dieren zijn niet zo slim….was lang de gedachte. Maar de laatste tijd weten dieren ons steeds vaker te verrassen. Met behulp van AI komen we in hoog tempo meer te weten over hun taal, hun communicatie en daarmee ook over de logica van hun gedrag. En hun gevoelens, zowel van plezier als van pijn. We zien filmpjes van octopussen die zich niet laten inmaken. Otters en kraaien die puzzels oplossen. Of walvissen die een ingewikkelde taal blijken te hebben, die onderzoekers nu proberen te ontrafelen.

De afgelopen jaren doen wetenschappers de ene na de andere ontdekking over dieren. Tegenlicht verkent daarom de nieuwste wetenschappelijke ontdekkingen over het innerlijke leven en gedrag van dieren en gaat in op ethische vragen over hoe we deze kennis moeten gebruiken.

Meld je aan via deze link
De Meet-up start om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur.


Tegenlicht Meet Up Weert
VPRO Tegenlicht onderzoekt op eigenzinnige wijze de (inter)nationale ontwikkelingen die de wereld van morgen vormgeven. De Tegenlicht Meet Up in Weert wordt georganiseerd door Bibliocenter en Theater De Huiskamer. We behandelen actuele onderwerpen die eerder zijn uitgezonden bij VPRO Tegenlicht. Iedere Meet Up zijn er lokale sprekers aanwezig.

Deel dit evenement met je vrienden
Event Details