Tim Knol (solo)

Datum: 20 november 2021 | Tijd: 20:00uur

Na zijn titelloze debuut in 2010 ging het hard met Tim Knol. De plaat kreeg lovende kritieken en single Sam werd een hit. Nederland maakte kennis met Tim Knol en was gelijk overtuigd van zijn talent. Dit bevestigde hij met Days, zijn tweede album én met het recente Cut The Wire. Van dit jongste album prijken onder meer A Kid’s Heart en Song For Grandma, de ode aan zijn overleden grootmoeder, op de setlist.’

In de pers 

“…frisheid in de wiegende, elegante melodieën die Knol zo mooi kan schrijven én met zijn heldere stem zo mooi kan inkleuren…Gewoon mooie muziek maken, dat is nu het devies, maar hij doet hier meer dan dat.” – de Volkskrant ★★★★

“Het prachtige Cut the Wire staat vol liedjes om bij op adem te komen en je aan te warmen.” – Oor

Verplaatsing – De oorspronkelijke datum van deze voorstelling was 27 februari 2021 (daarna verplaatst naar 7 mei 2021), maar door de Covid-19 ontwikkelingen is de voorstelling wederom verplaatst naar de bovenstaande datum. Kaartkopers die voor de oorspronkelijke datum een kaart hebben besteld, hebben een e-mail van ons ontvangen over de afwikkeling van de tickets.

Over Tim Knol
Knol groeide op in Hoorn, waar hij ook, vanaf zijn tiende jaar, muziek begon te maken. Lokaal maakte hij indruk met de band Be Right Back waarin hij zong en gitaar speelde. Terwijl hij in die band speelde, werkte hij aan allerlei nevenprojecten en nam hij ook solo nummers op. In mei 2008 speelde hij op De avond van het kippenvel van DJ St. Paul in de Utrechtse Ekko, onder andere samen met Anne Soldaat. Samen met onder andere Anne Soldaat nam hij enkele demo’s op voor Excelsior Recordings.

In mei 2009 besloot hij zijn band vaarwel te zeggen en echt solo door te gaan. In juni 2009 verscheen het eerste resultaat van zijn solocarrière, het nummer Cry van Godley & Creme, op het online-verzamelalbum Guilty pleasures van de Coverclub. Andere artiesten die te vinden zijn op deze verzamelaar zijn Silence is Sexy, The Gasoline Brothers en Solo.

Dit concert is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Weert

Verplaatsing – De oorspronkelijke datum van deze voorstelling was 14 november  2020 (daarna verplaatst naar 9 mei 2021), maar door de Covid-19 ontwikkelingen is de voorstelling wederom verplaatst naar de bovenstaande datum. Kaartkopers die voor de oorspronkelijke datum een kaart hebben besteld, hebben een e-mail van ons ontvangen over de afwikkeling van de tickets.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar
Deel dit evenement met je vrienden
Event Details