Tegenlicht Meet Up – De Kloofdichters

Dinsdag | 31 jan 23 | theatercafe | gratis toegang

Een maand lang (van 9 januari t/m 5 februari) onderzoekt Tegenlicht de kloof aan de hand van drie grondrechten op het gebied van wonen, volksgezondheid en onderwijs. Deze grondrechten verkeren alle drie in crisis. Bewust beleid en bureaucratie hebben ertoe geleid dat grote groepen burgers buiten de boot vallen. Dat vraagt om een systeemverandering en een nieuwe kijk op oplossingen voor de ongelijkheid. Maar ook om hoop, want zonder die hoop zal verandering er nooit komen.

Crises
Er zijn op dit moment zoveel crises tegelijk, dat het moeilijk is om optimistisch te zijn. De wooncrisis, klimaatcrisis, onderwijscrisis, energiecrisis: het raakt steeds meer mensen. Tot voor kort werden vooral mensen aan de onderkant van de samenleving geraakt, nu voelt ook de middenklasse de groeiende kloof en neemt armoede verder toe. Hoe kunnen we desondanks hoopvol zijn?

Bekijk van tevoren de uitzending: VPRO Tegenlicht, De Kloofdichters, donderdag 26 januari, NPO2 en via www.vpro.nl/tegenlicht

Tijdens de Tegenlicht Meet Up Weert gaan we in gesprek met elkaar. We praten verder over de uitzending, maar vooral ook over de realiteit van alledag. Ron Meyer, directeur Nationaal Programma Heerlen Noord, vertelt over zijn aanpak in Heerlen. We delen ervaringen en gaan we op zoek naar hoopvolle ontwikkelingen in Weert, Nederweert, Leudal en Maasgouw.

Tegenlicht Meet Up Weert
VPRO Tegenlicht onderzoekt op eigenzinnige wijze de (inter)nationale ontwikkelingen die de wereld van morgen vormgeven. De Tegenlicht Meet Up in Weert wordt georganiseerd door Bibliocenter en Theater De Huiskamer. We behandelen actuele onderwerpen die eerder zijn uitgezonden bij VPRO Tegenlicht. Iedere Meet Up zijn er lokale sprekers aanwezig.

Wilt u meepraten op 31 jan 2023 meld u dan aan. Klik op deze link voor uw aanmelding

Deel dit evenement met je vrienden
Event Details