Sabrina Starke in Concert

vrijdag 2 september 2022 | 21.00 uur | 10 euro (incl. 3 consumptiebonnen)

Na vele annuleringen van dit concert door de coronamaatregelen hebben we eindelijk een nieuwe datum voor Sabrina Starke.
Op 2 september zal zij in ons theater staan en daar zijn we erg blij mee.

SABRINA STARKE
Sabrina Starke is een award winnende singer-songwriter, producer en ambassadeur van self-empowerment, wonend in Rotterdam.

Haar nieuwe release ‘Learn to love’ is uitgekomen op 19 februari. Sabrina schreef de titelsong van de film ‘Nieuw Licht’. Een film over een hoogst actuele documentaire van regisseur Ida Does over de wording van de slavernijtentoonstelling in het Rijksmuseum.

Sabrina heeft een aantal prestigieuze awards op haar naam staan voor haar soulvolle muziek, waaronder twee Edison Awards (Beste Nieuwkomer van 2009 & The Edison Jazzism People’s Choice) en twee Radio 6 Awards (Best Album 2013 & Best Song 2015). In minder dan 10 jaar heeft Sabrina een groot aantal singles uitgebracht, afkomstig van haar 5 albums. In 2008 verscheen haar debuutalbum “Yellow Brick Road” waarop de hitsingle “Do for Love” staat. Toen het Amerikaanse jazz record label ‘Blue Note’ haar opmerkte, hebben zij het album nogmaals uitgebracht. Het gevolg was dat het album 52 weken lang in de Album Charts stond, waarna het platina werd.

Het jaar 2015 werd voor Sabrina een keerpunt, waaruit haar missie is ontstaan: Ze zou haar creatieve talenten en muziek toewijden om te inspireren. Met het 10e-jarige jubileum van haar zangcarrière, was 2018 een heel speciaal jaar voor Sabrina Starke.

Op 28 September bracht ze haar 6de studio album ‘Underneath the Surface’ uit. Clip Sabrina Starke Underneath the Surface – YouTube

Dat album was een verhalenboek geworden over haarzelf. Geworteld in soul, hiphop, folk en blues nodigt ze de luisteraar uit om dichter naar de lagen van hun eigen leven te kijken. We horen dan ook songs over zelfontdekking en zelfacceptatie.

Ter ondersteuning van het album, debuteerde Sabrina als kunstcurator van de tentoonstelling ‘Who do you think you are?’, waar bezoekers de schoonheid en complexiteit van een multidimensionale identiteit kunnen verkennen door de ogen van 9 lokale en internationale beeldend kunstenaars. Van 28 september tot 2 december konden kunst- en muziekliefhebbers een bezoek brengen en deelnemen aan deze multidisciplinaire ervaring bij TENT Rotterdam.

Eind 2019 ging Sabrina i.s.m. het ‘Jazz orchestra of the Concertgebouw’ o.l.v. Dennis Mackrel de theaters in met een nieuwe show rondom het leven en de muziek van haar grote inspiratie ‘Nina Simone’. Na een succesvolle tour volgde er shows in Moskou, Italie en China Verder op haar missie om te inspireren, ontwikkelde ze een project genaamd ‘ART = MIND. Een mindfulness-programma voor muziekartiesten. Om artiesten te ondersteunen en bewustwording rondom geestelijke gezondheid te creëren.
Gewapend met haar gitaar en een sociaal hart zal deze creatieve ziel haar stem en boodschap blijven delen met de wereld.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar
Deel dit evenement met je vrienden
Event Details