Informatieavond Behoud de Lichtenberg

Uitgestelde informatieavond Behoud de Lichtenberg in Theater de Huiskamer nu op 24 maart

Stichting Behoud de Lichtenberg organiseert op donderdag 24 maart a.s. in de bovenzaal van Theater de Huiskamer een openbare informatieavond over het Lichtenbergcomplex met speciale aandacht voor de restauratie van het openluchttheater De Lichtenberg. Deze informatieavond was eerder gepland op donderdag 10 maart, maar is vanwege een extra raadsvergadering over de vluchtelingencrisis in Oekraïne uitgesteld.

Aanvang: 19.15 uur. Inloop vanaf 19.00 uur.

Vanwege de te verwachten drukte en de beperkte capaciteit van de zaal, is aanmelden verplicht via info@behouddelichtenberg.nl.

Rijksmonument De Lichtenberg is al jaren onderwerp van discussie. Plannen voor restauratie van dit unieke complex worden steeds op de lange baan geschoven.
Tijdens deze avond wordt middels diverse PowerPointpresentaties uitgebreid ingegaan op de historie van dit theater, over ‘vijf jaar HQ: de oogst en hoe verder’, het beleid van de Gemeente Weert én de alternatieve plannen van de stichting.

Na afloop van het officiële programma is er gelegenheid voor allerlei vragen en suggesties, ook betreffende de latere exploitatie.

 

De Lichtenberg

Stichting Behoud de Lichtenberg is twintig jaar geleden, in 2003, opgericht met als doel dit in Nederland unieke complex te behouden en te pleiten voor verantwoord hergebruik.

In de afgelopen twee decennia is er veel gebeurd, maar van restauratie en hergebruik is nog steeds geen sprake. Wel zijn er de laatste tijd belangrijke ontwikkelingen. Het stichtingsbestuur hoopt dat ‘De Lichtenberg’ onderwerp zal zijn tijdens de komende coalitiebesprekingen.

 

Zie:

Facebook: https://www.facebook.com/behouddelichtenberg

Website: https://www.behouddelichtenberg.nl/

Deel dit evenement met je vrienden
Event Details