‘Doorleven met kanker’ door Ivan Wolffers

Vanwege het tien jarig bestaan haalt het Toon Hermans Huis Weert samen met Bibliocenter Weert de bekende schrijver Ivan Wolffers naar Weert. Op woensdag 10 november vertelt  de schrijver onder de titel ‘Doorleven met kanker’ over tegenslag, positivisme en wilskracht. De avond wordt gehouden in Theater de Huiskamer en begint om 19.30 uur. Vanaf 19.00 uur bent u van harte welkom. De toegang is gratis, maar vooraf aanmelden is noodzakelijk via administratie@toonhermanshuisweert.nl. De presentatie maakt ook onderdeel uit van het programma in het kader van de Mantelzorgweek, die Punt Welzijn organiseert. Het totale Mantelzorgprogramma is te vinden op www.puntwelzijn.nl/weekvandemantelzorg

In aanloop naar de presentatie van Ivan Wolffers staat er op zaterdag 6 november tussen 10.30 en 15.00 uur een speciale informatiestand van het Toon Hermans Huis in Bibliocenter aan de Wilhelminasingel in Weert. Ook staat er een tafel met boeken van Ivan Wolffers en kunnen kinderen cup cakes versieren als kennismaking met de activiteit ‘Taarten van Toon’.  Bovendien vindt er in het kader van het project KennisMakers van Bibliocenter om 14.00 uur op de eerste etage een presentatie plaats over het Toon Hermans Huis Weert.

Ivan Wolffers
Schrijver, antropoloog en arts Ivan Wolffers (1948) is voor velen geen onbekende. Jarenlang schreef hij columns over geneesmiddelen in de Volkskrant onder de titel ‘Medicijnstrip’. Hij schreef naast medische en wetenschappelijke boeken, veel romans en kinderboeken. Naast schrijver is hij arts (hij was huisarts en werkte in Zuidoost-Azië en Afrika), promoveerde hij in de medische antropologie en is hij emeritus hoogleraar gezondheidszorg en cultuur. Bovendien was hij actief in de theater- , film- en tv-wereld. Hij is getrouwd met schrijfster, kunstenaar en psycholoog Marion Bloem. Bekende boeken van Wolffers zijn o.a.: ‘Het leven, het leven’ (2020) en ‘Overleven’ (2019),  ‘De laatste handelsreiziger, ‘’Liefste mijn liefste’ en ‘Broer van God’.

Diagnose prostaatkanker
Sinds negentien jaar staat het leven van Ivan Wolffers in het teken van de diagnose prostaatkanker. Lange tijd en dankzij intensieve behandelingen en wilskracht bleef de ziekte min of meer onder controle, maar sinds enige tijd zien zijn bloedwaarden er niet zo goed uit. De medicijnen doen hun werk niet meer. Het einde nadert. Ondanks deze diagnose blijft Wolffers positief. Hij is ervan overtuigd dat zijn wilskracht invloed heeft en heeft gehad op het jarenlange ziekteproces. Schrijven is voor hem ook het leven controleren.

In de lezing onder de titel ‘Doorleven met Kanker’ zal Ivan Wolffers dit positivisme zeker tot uitdrukking laten komen.

Toon Hermans Huis Weert
Het Toon Hermans Huis Weert is een inloophuis voor iedereen die met kanker wordt geconfronteerd en hun naasten. Het huis bestaat dit jaar tien jaar en is gericht op ontmoeten, ontspannen en verwennen.

Deel dit evenement met je vrienden
Event Details