De race om de superbatterij – VPRO Tegenlicht Meet UP

Praat en luister mee bij de VPRO Tegenlicht Meet Up in Weert. Blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de wereld van politiek, wetenschap, maatschappij, technologie en economie.  

Praat 8 december mee over de aflevering De race om de superbatterij. Overal ter wereld zijn opslagtechneuten en batterijpioniers op zoek naar manieren om duurzame energie op te slaan. Van het ontwikkelen van snelle batterijen tot het opslaan van warmte in basalt en zout. De ontwikkeling van duurzame energieopwekking gaat snel, maar één van de grootste uitdagingen van de energietransitie is opslag. Dat is noodzakelijk om pieken en dalen in de opwekking van zon- en windenergie het hoofd te bieden. 

VPRO Tegenlicht onderzoekt op eigenzinnige wijze de (inter)nationale ontwikkelingen die de wereld van morgen vormgeven. In Theater De Huiskamer praten we verder over opslagmogelijkheden en wat dat voor jou en jouw omgeving betekent. Daarbij schuiven ook onder andere Cees van Nimwegen (uitvinder Cesar Energy Storage) en Vincent Dekker (journalist en columnist Trouw ‘Vincent wil zon’) aan als gast.  

De Tegenlicht Meet Up in Weert wordt georganiseerd door Bibliocenter en Theater De Huiskamer. We behandelen actuele onderwerpen die eerder zijn uitgezonden bij VPRO Tegenlicht. Iedere Meet Up zijn er lokale sprekers aanwezig. Voorafgaand aan elke spreker wordt er een kort fragment uit een eerdere Tegenlicht uitzending vertoond.  

Praktische informatie 

De Tegenlicht Meet Up vindt plaats in de grote zaal van Theater De Huiskamer en is gratis bij te wonen. Je moet je van tevoren wel aanmelden, dat kan via deze link. De Meet Up begint om 19.30 uur en is rond 21.30 uur afgelopen. Na de meet up is er voldoende gelegenheid om na te praten in ons café.

Het theatercafe is vanaf 19.00 uur geopend.

 

Deel dit evenement met je vrienden
Event Details