Dans Promenade – Limburg festival

Starttijden: 13:00, 14:00 en 15:00
Startlocatie: Theater De Huiskamer, Wilhelminasingel 10B, Weert
Duur: ca 120 minuten
Ticketprijs: € 15 / Reserveer hier je tickets

 

Dans is een universele taal. Geen moeilijke woorden, maar enkel lichamen van dansers die hun verhaal vertellen. Ook dit jaar pakt het Limburg Festival weer uit met maar liefst twee routes vol dans. Zes acts strijken op twee achtereenvolgende dagen neer op verrassende en bijzondere locaties in Weert (zaterdag 28 augustus) en Roermond (zondag 29 augustus). Iedere wandeling verbindt bijzondere voorstellingen van bekende en minder bekende talenten uit de danswereld met elkaar. Laat je letterlijk en figuurlijk bewegen door krachtige dans en fijngevoelige choreografieën, van moderne en klassieke dans tot opzwepende en sensuele bewegingen. Dit alles in de Dans Promenade van het Limburg Festival. Trek gemakkelijke schoenen aan en ga mee!

Line-up

MAN || CO – Boom goes the Dynamite

Man || CO maakt voorstellingen op het snijvlak van dans, theater en performance. In Boom goes the Dynamite worden de grenzen van dans op een wervelende manier opgezocht. Al dansend manipuleren zij hun publiek door de harten van de toeschouwers te stelen, om hen vervolgens op een verkeerd been te zetten. Net zoals dat dus in het echte leven gaat.
Het vierkoppige collectief MAN || CO bestaat uit Lisa Feij, Susan Hoogbergen, Sjifra IJpma en Roma Koolen.

Jelena Kostic – Only Patience Works Immediately

In sommige situaties is er geen snelle oplossing. Het opbrengen van geduld, ook in het contact met anderen, is dan de échte uitdaging. Only Patience Works Immediately, een twintig minuten durend dansduet op locatie, ontstond in 2020 middenin de pandemie die de wereld al ruim een jaar in zijn greep houdt. De voorstelling reflecteert op de emoties en krachtenvelden in een wereld waarin ons geduld op de proef wordt gesteld.

SALLY Dansgezelschap Maastricht – DANSLAB on tour #1

Tijdens het Limburg Festival presenteert SALLY Dansgezelschap Maastricht een preview van DANSLAB on tour #1: korte wervelende dansstukken van een nieuwe generatie makers in de hedendaagse dans. In dat kader toont Justin de Jager een choreografie uit Tunnel Vision en neemt Roshanak Morrowatian het publiek mee in haar performance MASK.
De stukken zijn ontwikkeld in SALLY’s Danslab, dé werkplaats in Zuid-Nederland voor innovatie in de dans. In het Danslab vinden danskunstenaars de tijd en ruimte om op zoek te gaan naar nieuwe manieren om met beweging en dans hun verhalen te vertellen.

Marika Meoli en Joost Vrouenraets – In presence of an embracement

Twee lichamen in een eeuwige omhelzing; huid tegen huid, botten verstrengelen en spieren verstrengelen elkaar in één aanhoudende beweging. Sinds de wereldwijde uitbraak van de coronapandemie is onze benadering van fysiek contact in de samenleving radicaal veranderd. In In presence of an embracement benadrukken Marika en Joost het belang van de simpele, maar vitale handeling van een omhelzing.

Dominique Vleeshouwers en Redouan “Redo” Ait Chitt – Blurred Lines

Wat als iets je passie is, maar je krijgt steeds te horen dat het niet kan? Redo en Dominique merken dat zij dit allebei vaak te horen krijgen. De een als breakdancer, de ander als slagwerker. En bij beiden blijkt de innerlijke drive toch sterker dan de grenzen die hen opgelegd worden. Stapje voor stapje breken ze allebei door deze kaders heen en blijven ze doorgaan met dat waar ze zoveel van houden, dans en muziek. In Blurred Lines staat die strijd centraal.

Jennifer Romen en Oxygen – Block Party

Maak kennis met een van s ’werelds beste hip hop dans crews: Oxygen. Onder leiding van de Maastrichtse choreografe Jennifer Romen wisten ze de finale van World of Dance America te behalen. Jennifer Romen combineert dans, illusie en visuele patronen om tot een voorstelling te komen die tot de verbeelding spreekt. Tijdens het Limburg Festival toveren de dansers de locatie om tot een waar dansspektakel mét wat extra zuurstof.

 

Deel dit evenement met je vrienden
Event Details
  • Status
  • Category